| Forum IRC / IRC 2005 / Patch do BitchX |
| Autor | Wiadomo¶ć |
| okinawa |
Posted: 8 Lis 2005 19:55:34
|
| Jakub Jankowski |
Posted: 8 Lis 2005 21:46:35
Posiadam pewien patch do BitchX. Jednak nie mam zielonego pojecia jak go
mam dodać? Będę wdzięczny za pomoc. Spróbuj zacz±ć od tego: http://www.network-theory.co.uk/articles/patchintro.html |
| Radosław Wierzbicki |
Posted: 8 Lis 2005 21:46:32
Witam
Posiadam pewien patch do BitchX. Jednak nie mam zielonego pojecia jak go mam dodać? Będę wdzięczny za pomoc. Posiadam pewien sposób na rozwi±zanie tego problemu. Jendak nie jestem pewien, czy będzie dobry. http://rtfm.bsdzine.org/ |
| Derek Kuliński / takeda |
Posted: 9 Lis 2005 02:44:19
Posiadam pewien patch do BitchX. Jednak nie mam zielonego pojecia jak go
mam dodać? Będę wdzięczny za pomoc. Posiadam pewien sposób na rozwiązanie tego problemu. Jendak nie jestem pewien, czy będzie dobry. http://rtfm.bsdzine.org/ Czego w tym pytaniu nie zrozumiałeś? Jeżeli chodzi o odpowiedź na pytanie w pierwszym poście, to zwykle łatę nakłada się w ten sposób: 1. wchodzisz do katalogu ze źródłami 2. piszesz patch -p1 < ../plik.z.lata.patch (znak < jest istotny; -p1 to "minus, pe, jeden") Jak będzie się skarżyło że jakichś plików nie ma, to przerwij (ctrl+c) i spróbuj z argumentem -p0 ("minus, pe, zero"). |
| okinawa |
Posted: 9 Lis 2005 18:28:35
Posiadam pewien sposób na rozwi±zanie tego problemu. Jendak nie jestem
pewien, czy będzie dobry. http://rtfm.bsdzine.org/ Wnerwiaj± mnie ludzie ktorzy brak wiedzy probuja nadrobic miernym dowcipem. Pozostalym dziekuje za pomoc. |
| Radosław Wierzbicki |
Posted: 10 Lis 2005 00:14:36
Radosław Wierzbicki
Wnerwiaj± mnie ludzie ktorzy brak wiedzy probuja nadrobic miernym dowcipem. Pozostalym dziekuje za pomoc. A mnie tacy, którzy nie potrafi± pytać licz±c na to, że inni lubi± się domy¶lać. Moja odpowiedĽ nie była dowcipna. Z rozumieniem też masz kłopoty. Mimo wszystko polecam jeszcze raz wcze¶niej wspomnian± lekturę, zanim po raz kolejny postanowisz marnować czas innych... |
| Radosław Wierzbicki |
Posted: 10 Lis 2005 00:14:43
Czego w tym pytaniu nie zrozumiałeś?
Zrozumiałem wszystko, było zbyt ogólnikowe a odpowiedź na nie udzielona tysiące razy. Jeżeli chodzi o odpowiedź na pytanie w pierwszym poście, to zwykle łatę
nakłada się w ten sposób: 1. wchodzisz do katalogu ze źródłami 2. piszesz patch -p1 < ../plik.z.lata.patch (znak < jest istotny; -p1 to "minus, pe, jeden") Może się zdziwisz... ale to nie zawsze zadziała. EOT. |
Posted: 10 Lis 2005 11:21:39
Czego w tym pytaniu nie zrozumiałeś?
Zrozumiałem wszystko, było zbyt ogólnikowe a odpowiedź na nie udzielona tysiące razy. Być może, ale raczej nie na tej grupie. Ja jestem tu chyba od 2001 (może nawet wcześniej) i nie pamiętam kiedy ostatnio padło takie pytanie. Wydaje mi się, że to chyba drugi raz (maksymalnie 5). Jeżeli chodzi o odpowiedź na pytanie w pierwszym poście, to zwykle łatę
nakłada się w ten sposób: 1. wchodzisz do katalogu ze źródłami 2. piszesz patch -p1 < ../plik.z.lata.patch (znak < jest istotny; -p1 to "minus, pe, jeden") Może się zdziwisz... ale to nie zawsze zadziała. Po to jest grupa dyskusyjna, nie? |
Posted: 10 Lis 2005 11:21:49
WnerwiajÄ… mnie ludzie ktorzy brak wiedzy probuja nadrobic miernym dowcipem.
Pozostalym dziekuje za pomoc. A mnie tacy, którzy nie potrafią pytać licząc na to, że inni lubią się domyślać. Moja odpowiedź nie była dowcipna. Z rozumieniem też masz kłopoty. Pozwól, że zacytuję: "Zrozumiałem wszystko [...]" ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ Mimo wszystko polecam jeszcze raz wcześniej wspomnianą lekturę, zanim
po raz kolejny postanowisz marnować czas innych... Wiesz to co piszesz miałoby jeszcze sens jak by ta grupa miała 100+ postów na dzień... Niemniej obecna sytuacja jest taka, że jak jest jakiś post to jest święto :) więc nie ma sensu czepiać się takich drobnostek. Wydaje mi się że ponieważ ta grupa nie ma ruchu, to osoby które ją jeszcze czytają to takie posty nie przeszkadzają, zwłaszcza, że pytanie jest w pewnym sensie na temat. Już uprzedzam odpowiedzi w związku z tematem grupy: można się uprzeć aby osoba zapytała się na na pl.comp.os.linux, ale z drugiej strony BitchX oraz polecenie patch są też pod innymi systemami więc dlaczego akurat Linux? Dlatego wydaje mi się, że ta grupa jest najodpowiedniejsza w hierarchii pl.*. |
| okinawa |
Posted: 10 Lis 2005 11:22:09
Radosław Wierzbicki
A mnie tacy, którzy nie potrafi± pytać licz±c na to, że inni lubi± się domy¶lać. Moja odpowiedĽ nie była dowcipna. Z rozumieniem też masz kłopoty. Mimo wszystko polecam jeszcze raz wcze¶niej wspomnian± lekturę, zanim po raz kolejny postanowisz marnować czas innych... Je¶li twoja wypowiedz nie miała być dowcipna to po prostu czepialstwo, nie wnoszenie niczego konkretnego do rozmowy, bzdury nie na temat. Czytam regularnie grupę pl.irc od paru lat i nie widziałem nigdy rozmowy na poruszony przez mnie temat. Daruj sobie i nie przeszukuj grupy, po prostu się nie udzielaj je¶li się czego¶ nie potrafisz domy¶leć lub nie znasz odpowiedzi. Z góry wielkie dzięki. Je¶li chodzi o marnowanie czasu innych pozwól, że inni sami zadecyduj± czy maj± ochotę mi odpisywać. Żegnaj. |
| kya |
Posted: 10 Lis 2005 23:04:15
Je¶li chodzi o marnowanie czasu innych pozwól, że inni sami zadecyduj±
czy maj± ochotę mi odpisywać. [...] Naprawdę nie s±dzisz, że ludziom, od których oczekujesz pomocy, wypadałoby okazać minimum szacunku i np. stosować się do niektórych zasad opisanych w <http://rtfm.killfile.pl? |
IRC 1997 (1287/6819)
IRC 1996 (40/70)
IRC 1998 (1616/9432)
IRC 1999 (2192/18464)
IRC 2000 (2115/16374)
IRC 2001 (1921/26742)
IRC 2002 (1440/22336)
IRC 2003 (896/13189)
IRC 2004 (537/7284)
IRC 2005 (116/2483)
IRC 2006 (86/1113)
IRC 2007 (51/340)