| Forum IRC / IRC 2004 / Wybory koordynatora *.irc.pl na rok 2005 - wyniki |
| << . 1 . 2 . 3 . >> |
| Autor | Wiadomość |
| Tomasz Piłat |
Posted: 20 Gru 2004 23:30:03
większość to ex-abuseria, administratorzy, trochę frustratów no i
garstka ich znajomych... Z którą grupą się utożsamiasz? Bardzo mnie to nurtuje. ;-) Z tych trzech? Z drugą. Panie administatorze, panie administratorze, serverek panu shaczyli i floodują. Shame on You, mr. admin... Ponc |
| Neas |
Posted: 20 Gru 2004 23:41:35
|
| Tomasz Piłat |
Posted: 20 Gru 2004 23:54:28
Chciałem tylko zacząć jakąś dyskusję :)
A może sobie w końcu dziewczynę znajdziesz (albo chłopaka, jak tam wolisz)? Widzę, że Twoja/Twój musiał Cię rzucić, bo strasznie dużo ostatnio postów piszesz. *G* Masz mnie! Ocena trafna tak jak zwykle. ;-) Bo powtarzanie w kółko tego samego nikogo oprócz Ciebie chyba tu nie bawi.
Tak samo Twoje odpowiedzi na tej i innych grupach nie są pomocne. Np. na jakich innych? Poza tym, staram się być bardzo pomocny, tylko to odrzucasz pomocną dłoń, którą do Ciebie wyciągam. ;-) Ponc |
| Tomasz Piłat |
Posted: 20 Gru 2004 23:54:37
PS. Dzięki temu oduczyłem się korzystać z gotowych paczek, które
pojawiają się czasem niestety ze sporym opóźnieniem, jak się okazało. Kewl. Idziesz w dobrym kierunku, mr. adminie. Ponc |
| Neas |
Posted: 21 Gru 2004 00:23:28
Nie takie, żeby po 3 dniach od wypuszczenia poprawionej wersji
oprogramowania zainstalować wersję z bugami i nawet tego nie sprawdzić. Nie zainstalowałem wersji z bugami po wypuszczeniu nowej, tylko wtedy, gdy była aktualna. Mój błąd polegał na zbyt dużym zaufaniu do repozytorium. |
| Tomasz Piłat |
Posted: 21 Gru 2004 01:26:22
Nie takie, żeby po 3 dniach od wypuszczenia poprawionej wersji
oprogramowania zainstalować wersję z bugami i nawet tego nie sprawdzić. Nie zainstalowałem wersji z bugami po wypuszczeniu nowej, tylko wtedy, gdy była aktualna. Udziela Ci się syndrom niektórych świadków komisji orlenowskiej? W poniedziałek o 23:30 stwierdziłeś, że dzisiaj (poniedziałek) zrobiłeś upgrade. Zainstalowałeś 4.3.9 (stan z 23:38). 15.XII - *5* dni wcześniej - wypuszczono 4.3.10 z poprawionymi bugami. Po *5* dniach zrobiłeś "upgrade" na nieaktualną wersję z bugami... Plączesz się w zeznaniach... Pełna profeska ;-) Gramy dalej? Lepiej nie, EOT z mojej strony. Ponc |
| kya |
Posted: 21 Gru 2004 01:26:55
Czy grupa dyskusyjna jest naprawdę najlepszym miejscem do wysyłania
takich rzeczy? [...] Napisał Neas, autor postów o treści zawierającej lub ograniczonej do: "Przestań już lizać." "Przestałeś abusować i zacząłeś lizać?" "Krakersa?" "Wróć do szkoły, eot." "Wyjdź." (kilkadziesiąt razy) "A gugu." "Tofik, wychodzimy." "Nadal wystawiasz ddosboty na swoich kontach?" "A opowiedziałeś już o tym babci?" ...oraz wklejający do sigów kawałki logów z irca. Filozofia Kalego w pełnej krasie. (: Jeszcze na deser moje ulubione: "Jak ktoś kto nie jest w stanie przyswoić podstawowych zasad ortografii, gramatyki i interpunkcji, a także zasad netykiety i dobrego wychowania może _dobrze_ adminować czymkolwiek?" Kurtyna, wątłe oklaski, darmowy szampan za kulisami, pisownia rozłączna "na pewno" dla co dziesiątego widza. |
| Neas |
Posted: 21 Gru 2004 02:02:51
Udziela Ci się syndrom niektórych świadków komisji orlenowskiej?
W poniedziałek o 23:30 stwierdziłeś, że dzisiaj (poniedziałek) zrobiłeś upgrade. Zainstalowałeś 4.3.9 (stan z 23:38). 15.XII - *5* dni wcześniej - wypuszczono 4.3.10 z poprawionymi bugami. Po *5* dniach zrobiłeś "upgrade" na nieaktualną wersję z bugami... Plączesz się w zeznaniach... Pełna profeska ;-) Gramy dalej? Lepiej nie, EOT z mojej strony. Dzisiaj zrobiłem standardowy upgrade wszystkich pakietów. Polega to na tym, że: - Codziennie w nocy automatycznie ściągane są informacje nt. aktualnych wersji danych pakietów. - (np. po zalogowaniu) za pomocą jednego polecenia porównywane są zainstalowane wersje z tym spisem, jeśli mam coś w wersji starszej niż ta w repozytorium to nowsza wersja jest pobierana i instalowana. Problem w tym, ze w repozytorium nadal było 4.3.9, czyli PHP nie zostało zaktualizowane podczas tej procedury. Oczywiście wkradła się w to rutyna, powinienem ręcznie sprawdzić czy wszystko w czym znaleziono bugi i je poprawiono znajduje się w repozytorium i zostało rzeczywiście zaktualizowane i na tym polegał mój błąd. PHP zaktualizowałem po tym zdarzeniu do 4.3.10 ręcznie. |
| Stanisław Halik |
Posted: 21 Gru 2004 11:43:47
Nie zainstalowałem wersji z bugami po wypuszczeniu nowej, tylko wtedy,
gdy była aktualna. Mój błąd polegał na zbyt dużym zaufaniu do repozytorium.
uroki slackware. |
| Tomasz Piłat |
Posted: 21 Gru 2004 12:33:30
Gramy dalej? Lepiej nie, EOT z mojej strony.
A jednak, no proszę bardzo. EOT-cancel. Dzisiaj zrobiłem standardowy upgrade wszystkich pakietów.
Polega to na tym, że: - Codziennie w nocy automatycznie ściągane są informacje nt. aktualnych wersji danych pakietów. - (np. po zalogowaniu) za pomocą jednego polecenia porównywane są zainstalowane wersje z tym spisem, jeśli mam coś w wersji starszej niż ta w repozytorium to nowsza wersja jest pobierana i instalowana. Czyli co, wystawiamy repozytorium z "nową" wersją oprogramowania (Ty i tak nie sprawdzasz co i w jakiej wersji instalujesz i dlaczego), trujemy Twój DNS i czekamy aż następnego dnia radośnie zainstalujesz nasze potrojanowane pakiety? I za to bierzesz od użytkowników pieniądze? Kewl. Problem w tym, ze w repozytorium nadal było 4.3.9, czyli PHP
nie zostało zaktualizowane podczas tej procedury. Problem w tym, że nie masz pojęcia o tym co robisz. http://www.drzwi.org/?go=o_nas "Nasz zespół tworzą wyłącznie specjaliści w swoich dziedzinach. Mamy wieloletnie doświadczenie w świadczeniu wysokiej jakości usług internetowych. Możemy więc przedstawić ofertę dopracowaną nawet w najdrobniejszych szczegółach. " Kewl. Ponc |
| kya |
Posted: 21 Gru 2004 18:25:08
Do tego potrzeba administratora na etacie.
To zatrudnij jakiegoś. [...] na początku w 1-2 osoby trzeba wykonywać pracę taką, jak wykonuje
10 czy 20 w dużej firmie i jednocześnie pracować gdzie indziej lub się uczyć (bo na początku nie da się z takiego przedsięwzięcia zwykle utrzymać). [...] (nie usprawiedliwiam się oczywiście w ten sposób)
Nieno, nigdy w życiu. Nie radzisz sobie, ale to nie Twoja wina. Zabawna pointa dla Twojego ciągłego wymądrzania się tutaj i pouczania lamerków. |
| ameel |
Posted: 22 Gru 2004 14:33:42
W ogóle widzisz jakąś sensowną alternatywę? Ręczne przeglądanie
kilkudziesięciu stron i kompilowanie wszystkiego ze źródeł? Do tego potrzeba administratora na etacie. Gdybyś sobie wcześniej poklikał w kilka RSS-ów czy mailingów, to by Ci dymek z informacją w stylu ,,masz dziurę w programie' wyskoczył sam. : Zresztą, jakich kilkudziesięciu? Nawet, gdyby trzeba było oglądać stronę każdej z osobna, to czy naprawdę na Twoim serwerze działa *kilkadziesiąt* _krytycznych_ usług? Da się nad tym zapanować, uwierz -- są tacy, co sobie radzą. Anyway, przedmówcom chodzi o to, że nie ogarniasz wszystkiego, a bierzesz kasę. $-) |
| Karol Makowski |
Posted: 22 Gru 2004 15:04:58
-- są tacy, co sobie radzą.
Tym bardziej, że niektórzy mają tych serwerów kilkadziesiąt :-) K. |
| Tomasz Piłat |
Posted: 22 Gru 2004 21:42:40
Gdybyś sobie wcześniej poklikał w kilka RSS-ów [...]
Pluck rządzi. ;-) Da się nad tym zapanować, uwierz
-- są tacy, co sobie radzą. ... i nie psują rynku. Ponc |
| mateusz86 |
Posted: 29 Gru 2004 03:19:49
|