| Forum IRC / IRC 2004 / Wybory koordynatora *.irc.pl na rok 2005 - wyniki |
| . 1 . 2 . 3 . >> |
| Autor | Wiadomo¶ć |
| Maciej Anczura |
Posted: 15 Gru 2004 21:20:20
|
| Krzysztof Kowalewski |
Posted: 16 Gru 2004 10:36:56
W zwi±zku z tym mamy się cieszyć czy płakać ? :P
Jak chcesz to możesz się nawet powiesić, sznurówke mogę udostępnić ;) |
| Konrad Burkowski |
Posted: 16 Gru 2004 11:31:52
To Wy wła¶ciwie robicie wybory? Nie jest to czasem tak, że zwycięzca jest
już znany przed wyborami? teoria spisku? |
| DooMiniK |
Posted: 16 Gru 2004 12:42:39
Za zgod± wszystkich administratorów i operatorów serwerów polskiej czę¶ci
sieci IRCnet, kadencja obecnego koordynatora, Piotra Kucharskiego, została przedłużona do końca grudnia 2005. Może i dobrze - zawsze mogło być gorzej ; ps. ircNet i tak już umiera (bo irc tworz± ludzie, a nie serwery). IRC zabiły chaty, GG i ... pewne zasady nim rz±dz±ce. Jedni odchodz±, nowym nie dane było zacz±ć (restrykcje, które nawet nie pozwoliły zacz±ć...). |
| Mariusz "Craig" Cie¶la |
Posted: 16 Gru 2004 14:44:48
ps. ircNet i tak już umiera
Za każdym razem, gdy pojawia się taki w±tek, wraz z nim możemy czytać miliard postów, że ircnet umiera/umarł/umrze. Ot, taka prawidłowo¶ć. |
| Krzysztof Kowalewski |
Posted: 16 Gru 2004 15:30:39
Może i dobrze - zawsze mogło być gorzej ;
ps. ircNet i tak już umiera (bo irc tworz± ludzie, a nie serwery).
IRC zabiły chaty, GG i ... pewne zasady nim rz±dz±ce. Jedni odchodz±, nowym nie dane było zacz±ć (restrykcje, które nawet nie pozwoliły zacz±ć...). Mi tam pasuje -- brak n00bów, starzy znajomi s±, coraz mniej abuse (tak mi się wydaje), żyć nie umierać, brakuje tylko darmowego piwa ;-) |
| Konrad Burkowski |
Posted: 17 Gru 2004 07:23:11
No dobrze, napiszę to wprost -- to nie jest tak, że marzeniem
każdego operatora jest zostać koordynatorem. Serio-serio. nic dziwnego, poza tym kto by chcial? :) |
| Konrad Burkowski |
Posted: 17 Gru 2004 08:43:25
A tak na serio, to nie lepiej było napisać, że po prostu nie ma lepszego
kandydata? A skoro nie ma lepszego kandydata, to po co w ogóle wybory? bo coorda sie wybiera :) |
| Bogdan Baraszkiewicz |
Posted: 17 Gru 2004 16:53:50
|
| Neas |
Posted: 17 Gru 2004 16:54:15
rany... irc umiera juz z 10 lat... starsi pewnie jeszcze wczesniej o tym
slyszeli.. i mamy koniec 2004 roku i dalej ten irc jest... Porównaj chociażby frekwencję na miastowych kanałach teraz i kiedy¶. Czy słyszałe¶, żeby kto¶ w ostatnim czasie założył nowy, duży kanał? W±tpię. W tej chwili ciężko na IRC już poznać kogo¶ nowego, większo¶ć to ex-abuseria, administratorzy, trochę frustratów no i garstka ich znajomych... |
| Michał "Kaczor" Niemczak |
Posted: 17 Gru 2004 17:20:30
większo¶ć to ex-abuseria, administratorzy, trochę frustratów no i
garstka ich znajomych... Z któr± grup± się utożsamiasz? Bardzo mnie to nurtuje. ;-) Kaczor |
| Mariusz Mazur |
Posted: 17 Gru 2004 18:01:34
No dobrze, napiszę to wprost -- to nie jest tak, że marzeniem
każdego operatora jest zostać koordynatorem. Serio-serio. Dziw bierze, że komukolwiek się chce być choćby szeregowym ircopem. |
| kya |
Posted: 17 Gru 2004 18:49:55
|
| Neas |
Posted: 17 Gru 2004 18:50:07
większo¶ć to ex-abuseria, administratorzy, trochę frustratów no i
garstka ich znajomych... Z któr± grup± się utożsamiasz? Bardzo mnie to nurtuje. ;-) Z tych trzech? Z drug±. Ciebie natomiast z trzeci±. PS. Większo¶ć != wszyscy |
| Dariusz Kuliński / TaKeDa |
Posted: 17 Gru 2004 21:03:48
: lol, no to nic dziwnego, że wygrał jednogło¶nie ;)
Co Cię tak w tym rozbawiło, zasadniczo? No dobrze, napiszę to wprost -- to nie jest tak, że marzeniem każdego operatora jest zostać koordynatorem. Serio-serio. No oczywi¶cie, na tej zasadzie też nikt nie chce być ircopem... Kto Ci tak powiedział? Czy to kolejny z Twoich ¶wiatłych wniosków? Ci którzy nie chcieli być ircopami już nimi nie s±. Tutaj i na sieci (chodzi mi o różne strony www) s± osoby które to narzekaj± jak to nie fajnie być ircopem, że nic się nie zyskuje i tylko traci. Więc podejrzewam, że na tej samej zasadzie nie jest fajnie być coordem. A tu przykładowa strona tłumacz±ca jak to nie fajnie być ircopem: http://ircnet.org/wannabe.html Ooo, nawet polska wersja jest (wcze¶niej jej nie widziałem): http://ircnet.org/wannabe-pl.html A tak na serio, to nie lepiej było napisać, że po prostu nie ma lepszego
kandydata? Ale to jest oczywiste, po co to pisać? A skoro nie ma lepszego kandydata, to po co w ogóle wybory?
Np. na wypadek, jakby się w przyszło¶ci znalazł. Naprawdę nie jeste¶ w stanie poj±ć tak podstawowych rzeczy? Dla mnie jest trochę ¶mieszne urz±dzanie głosowania, gdy jest tylko jeden kandydat. IMHO Beeth najpewniej będzie coordem dopóki sam nie zrezygnuje z tego |
| Tomasz Piłat |
Posted: 17 Gru 2004 22:09:05
No oczywi¶cie, na tej zasadzie też nikt nie chce być ircopem...
Kto Ci tak powiedział? Czy to kolejny z Twoich ¶wiatłych wniosków? Ci którzy nie chcieli być ircopami już nimi nie s±. Tutaj i na sieci (chodzi mi o różne strony www) s± osoby które to narzekaj± jak to nie fajnie być ircopem, że nic się nie zyskuje i tylko traci. Dariuszu, czy Ty jeste¶ napędzany jakim¶ CPU z wad± fabryczn± unimożliwiaj±c± logiczne my¶lenie? "nie chce być ircopem" != "nie jest fajnie być ircopem". Spróbuję jeszcze raz: każda osoba, która nie chciała być ircopem już ircopem nie jest. A osoby te nie chciały z różnych powodów, nie tylko tych opisanych przez... Lorryego. Dla mnie jest trochę ¶mieszne urz±dzanie głosowania, gdy jest tylko jeden
kandydat. Takie same zasady obowi±zuj± wszystkie "ciała" w tej sieci i nie zamierzamy tych zasad łamać tylko dlatego, że Ty masz felerne CPU i ogólnie nie kumasz czaczy. Nie. Ponc PS Czasami jest fajnie. |
| Konrad Burkowski |
Posted: 18 Gru 2004 00:07:09
Porównaj chociażby frekwencję na miastowych kanałach teraz i kiedy¶.
[...] Neas, nie zrozumiales? nie zamierzam gadac o umieraniu irca... wydawalo mi sie, ze az za bardzo to okreslilem :) |
| Dariusz Bilewicz |
Posted: 18 Gru 2004 12:32:31
|
| Seba |
Posted: 18 Gru 2004 13:11:50
Z któr± grup± się utożsamiasz? Bardzo mnie to nurtuje. ;-)
Zapewne ex-abuseria i frustraci. |
| Jakub Jankowski |
Posted: 18 Gru 2004 14:18:20
Tutaj i na sieci (chodzi mi o różne strony www) s± osoby które to narzekaj±
jak to nie fajnie być ircopem, że nic się nie zyskuje i tylko traci. Dariuszu, czy Ty jeste¶ napędzany jakim¶ CPU z wad± fabryczn± unimożliwiaj±c± logiczne my¶lenie? "nie chce być ircopem" != "nie jest fajnie być ircopem". Spróbuję jeszcze raz: każda osoba, która nie chciała być ircopem już ircopem nie jest. A osoby te nie chciały z różnych powodów, nie tylko tych opisanych przez... Lorryego. Piotrze, to był sarkazm. ^^^^^^^ Masz koszmary z Beethem w roli głównej? Mało tego, s± osoby które nigdy ircopem nie były, ale wiedz± najlepiej
jakie to przykre zajęcie. A to ciekawe, sk±d wiedz± to lepiej niż ircoperatorzy? |
Posted: 18 Gru 2004 17:43:05
Spróbuję jeszcze raz: każda osoba, która nie chciała być ircopem już ircopem
nie jest. A osoby te nie chciały z różnych powodów, nie tylko tych opisanych przez... Lorryego. Piotrze, to był sarkazm. ^^^^^^^ Masz koszmary z Beethem w roli głównej? Czy tylko Beeth jest Piotrem? Jakoś z P mi się skojarzyło bo: Poncki, Piłat itp ;P A z kolei skorygować nie mogę bo przez moderację supersedes nie działa :/ Mało tego, są osoby które nigdy ircopem nie były, ale wiedzą najlepiej
jakie to przykre zajęcie. A to ciekawe, skąd wiedzą to lepiej niż ircoperatorzy? Zapytaj ich. |
| Tomasz Piłat |
Posted: 19 Gru 2004 03:00:45
Mało tego, s± osoby które nigdy ircopem nie były, ale wiedz± najlepiej
jakie to przykre zajęcie. A to ciekawe, sk±d wiedz± to lepiej niż ircoperatorzy? Bo tak! ;-) Ponc |
| Tomasz Piłat |
Posted: 19 Gru 2004 03:47:03
rany... irc umiera juz z 10 lat... starsi pewnie jeszcze wczesniej o tym
slyszeli.. i mamy koniec 2004 roku i dalej ten irc jest... Porównaj chociażby frekwencję na miastowych kanałach teraz i kiedy¶. "Miastowych"? A niby z Warszawy chłopak... Czy słyszałe¶, żeby kto¶ w ostatnim czasie założył nowy, duży
kanał? W±tpię. W tej chwili ciężko na IRC już poznać kogo¶ nowego, większo¶ć to ex-abuseria, administratorzy, trochę frustratów no i garstka ich znajomych... W dziwnych miejscach siedzisz. Na kanałach na których ja bywam przybywa ci±gle nowych osób. No poza jednym !takim... ale to oczywiste. ;-) Ponc |
| Karol Makowski |
Posted: 19 Gru 2004 13:28:14
ci±gle nowych osób. No poza jednym !takim... ale to oczywiste. ;-)
Hehe. Swoj± drog± możnaby kogos nowego zaprosić ;-) K. |
Posted: 19 Gru 2004 19:52:01
Jeżeli chodzi o wybory, to może warto uzmysłowić sobie kilka faktów, po których
zrozumieniu większości osób dalsza dyskusja powinna wydać się niepotrzebna - po pierwsze nie są to wybory powszechne, ich wynik jest istotny raczej jedynie dla organizacji pracy samych operatorów. Dla ZU sprawa kto jest koordynatorem może być istotna jedynie w wypadku chęci złożenia zażalenia na któregoś z operatorów. Kolejną sprawą jest fakt wyboru uprawnionych do głosowania - mogą głosować operatorzy, którzy natomiast są do tej funkcji zgłaszani przez innych operatorów i powoływani przy akceptacji pozostałych, a zatem i aktualnego koordynatora. Siłą rzeczy w ten sposób, przy stabilnej sytuacji sieci jaką mamy od dłuższego czasu mamy, tworzy się zespół, ufam w to, dość zgranych osób zarządzających jej częścią i stąd prawdopodobnie bierze się mało rewolucyjny przebieg wyborów, jak i ogólnych przetasowań wśród operatorów w ostatnich latach. Wiesz, w sumie trochę czasu wolnego miałem i przyznam że byłem czepialski, nie ukrywam też, że chciałem zbudzić jakąś dyskusję, i chyba za bardzo mi się to nie udało :) IMHO z własnych obserwacji powiem tyle, że nie wierzę aby w polskim IRCNecie coord się zmienił dopuki Beeth sam nie zrezygnuje z tej pozycji. Zresztą to kto jest cooredem nie ma za bardzo dużego znaczenia dla userów. Oczywiście ktoś mniej życzliwy mógłby napisać, że wszystko co napisałem jest
dowodem na istnienie GTW, sitwy, kanapy czy TWA, co z pewnego punktu widzenia może nie wydawać się takie wcale odległe od prawdy, ale być może nie warto doszukiwać się w czyimś 313 czegoś niezwykłego, a jedynie wskazania na gościa, który dba o techniczne zaplecze całej tej zabawy. Może na to nie wygląda, ale ja to rozumiem =) Chciałem tylko zacząć jakąś dyskusję :) |
| Neas |
Posted: 20 Gru 2004 13:31:38
Porównaj chociażby frekwencję na miastowych kanałach teraz i
kiedy¶. "Miastowych"? A niby z Warszawy chłopak... 140 osób to raczej nie to co kiedy¶. Ale #warszawa jest tutaj faktycznie wyj±tkiem. Swoje zdanie oparłem na takich kanałach innych bo miałem z nimi sporo wspólnego, zanim przestało mnie to bawić (chociaż na niektórych nadal siedzę). W dziwnych miejscach siedzisz. Na kanałach na których ja bywam przybywa
ci±gle nowych osób. No poza jednym !takim... ale to oczywiste. ;-) Czy który¶ z tych kanałów to kanał dla zwykłych użytkowników, nie grona znajomych, nie techniczny? |
| Tomasz Piłat |
Posted: 20 Gru 2004 13:31:51
Chciałem tylko zacz±ć jak±¶ dyskusję :)
A może sobie w końcu dziewczynę znajdziesz (albo chłopaka, jak tam wolisz)? Bo powtarzanie w kółko tego samego nikogo oprócz Ciebie chyba tu nie bawi. Ponc |
| Adam Wysocki |
Posted: 20 Gru 2004 14:06:49
Porównaj chociażby frekwencję na miastowych kanałach teraz i
kiedy¶. "Miastowych"? A niby z Warszawy chłopak... 140 osób to raczej nie to co kiedy¶. Ale #warszawa jest tutaj faktycznie wyj±tkiem. Ponc zapewne miał na my¶li słowo "miastowych". |
| Tomasz Piłat |
Posted: 20 Gru 2004 14:06:58
"Miastowych"? A niby z Warszawy chłopak...
140 osób to raczej nie to co kiedy¶. [...] *G* http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=31876 a http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=31958 Dobrze jest rozumieć znaczenie słów, których się używa. Czy który¶ z tych kanałów to kanał dla zwykłych użytkowników, nie
grona znajomych, nie techniczny? Tak. Nazw z oczywistych względów nie podam. ;-) Ponc |
Posted: 20 Gru 2004 23:29:55
Chciałem tylko zacząć jakąś dyskusję :)
A może sobie w końcu dziewczynę znajdziesz (albo chłopaka, jak tam wolisz)? Widzę, że Twoja/Twój musiał Cię rzucić, bo strasznie dużo ostatnio postów piszesz. Bo powtarzanie w kółko tego samego nikogo oprócz Ciebie chyba tu nie bawi.
Tak samo Twoje odpowiedzi na tej i innych grupach nie są pomocne. Kiedyś sugerowałem abyś dał mi płonka i przestał odpowiadać na moje posty (nie przypominam sobie abym kiedykolwiek dostał jakąkolwiek użyteczną odpowiedź od Ciebie, więc po co marnować bandwidth. |
| . 1 . 2 . 3 . >> |
IRC 1997 (1287/6819)
IRC 1996 (40/70)
IRC 1998 (1616/9432)
IRC 1999 (2192/18464)
IRC 2000 (2115/16374)
IRC 2001 (1921/26742)
IRC 2002 (1440/22336)
IRC 2003 (896/13189)
IRC 2004 (537/7284)
IRC 2005 (116/2483)
IRC 2006 (86/1113)