| Forum IRC / IRC 2000 / pp |
| . 1 . 2 . 3 . 4 . >> |
| Autor | Wiadomość |
| Browar men |
Posted: 26 Maj 2000 09:37:17
|
| tyt00s |
Posted: 26 Maj 2000 10:38:22
Przyślijcie mi nazwy fajnych kanałów w irc
a cos takiego jak /list nie dziala ? -- tyt00s |
| Easy-R |
Posted: 26 Maj 2000 10:50:56
Przyślijcie mi nazwy fajnych kanałów w irc fajne kanaly to maja +i :) Easy_R |
| Piotr KUCHARSKI |
Posted: 31 Mar 2003 16:58:51
Ale wolałbym rozwiązania działające przed faktem, nie po i wymagające
interwencji administratora. Cała interwencja polega na skompilowaniu ircd ze stosownym patchem. To jest tak oczywiste, że to pominąłem. Ale cieszę się, że przypomniałaś ten, jakże ważny, punkt postępowania. Ci lotni inaczej czytelnicy pl.irc z pewnością Ci podziękują. Bo jeśli by zmodyfikować +r to nie trzeba by niz zmieniać w i-liniach.
Ale +r trzeba nakładać ręcznie na klientów. Można by za to zmodyfikować Y:linie - że po wejściu na IRC lub na dany
kanał takiej a takiej ilości klientów w takim a takim (krótkim czasie) nakladany jest na nich specjalny tryb przyznawania PP - również przez określony czas od wejścia. To już ciut lepsze, tylko po co do tego mieszać Y:? Dla wszystkich to stosować. (Cokolwiek by to było, czy specjalny tryb przyznawania PP, czy wyłączenie korzystania z opa.) A to jest możliwe po przykładowym zsynchronizowaniu CLONE_CHECK lub
zsynchronizowaniu CLONE_CHECK z &CLIENTS (w hempie), Co ma piernik do wiatraka? To dobrze, że nie pozwoliłaś jej umrzeć i podzieliłaś się nią
z całym pl.irc. Dziękujemy w imieniu tej samotnej myśli. Nikt Ci nigdy nie powiedział, że liczy się jakość a nie ilość? Oj, a któż Cię zapłodnił drugą myślą? p. |
| Zuzanna K. Filutowska |
Posted: 31 Mar 2003 17:30:11
Ale wolałbym rozwiązania działające przed faktem, nie po i wymagające
interwencji administratora. Cała interwencja polega na skompilowaniu ircd ze stosownym patchem. To jest tak oczywiste, że to pominąłem. Ale cieszę się, że przypomniałaś ten, jakże ważny, punkt postępowania. Ci lotni inaczej czytelnicy pl.irc z pewnością Ci podziękują. Ależ cieszę się, że Ty się cieszysz. Od kiedy Ty się troszczysz o innych? Bo jeśli by zmodyfikować +r to nie trzeba by niz zmieniać w i-liniach.
Ale +r trzeba nakładać ręcznie na klientów. Łatwy sposób na t/o się nie podobał więc się męcz. Teraz też ręcznie nakładasz +r na klientów w postaci i-linii. Można by za to zmodyfikować Y:linie - że po wejściu na IRC lub na dany
kanał takiej a takiej ilości klientów w takim a takim (krótkim czasie) nakladany jest na nich specjalny tryb przyznawania PP - również przez określony czas od wejścia. To już ciut lepsze, tylko po co do tego mieszać Y:? Dla wszystkich to stosować. (Cokolwiek by to było, czy specjalny tryb przyznawania PP, czy wyłączenie korzystania z opa.) A po co to stosować dla tych, którzy korzystają z modów we właściwy sposób? Co to Y:linii to szkoda, że nie załapałeś: to po wejściu powiedzmy 4 userow w czasie np. 3 sekund są bardziej rygorystycznie naliczane PP. Na podobnej zasadzie działa o ile wiem CLONE_CHECK więc dlaczegóż by nie dodać tego do Y:linii? A to jest możliwe po przykładowym zsynchronizowaniu CLONE_CHECK lub
zsynchronizowaniu CLONE_CHECK z &CLIENTS (w hempie), Co ma piernik do wiatraka? Patrz wyżej i nie zmuszaj mnie do ponownego tłumaczenia. To dobrze, że nie pozwoliłaś jej umrzeć i podzieliłaś się nią
z całym pl.irc. Dziękujemy w imieniu tej samotnej myśli. Nikt Ci nigdy nie powiedział, że liczy się jakość a nie ilość? Oj, a któż Cię zapłodnił drugą myślą? Twoją niezmierna błyskotliwość i inteligencja. |
| Tomasz Piłat |
Posted: 31 Mar 2003 18:34:30
A po co to stosować dla tych, którzy korzystają z modów we właściwy sposób?
Co to Y:linii to szkoda, że nie załapałeś: to po wejściu powiedzmy 4 userow w czasie np. 3 sekund są bardziej rygorystycznie naliczane PP. Na podobnej zasadzie działa o ile wiem CLONE_CHECK więc dlaczegóż by nie dodać tego do Y:linii? A to jest możliwe po przykładowym zsynchronizowaniu CLONE_CHECK lub
zsynchronizowaniu CLONE_CHECK z &CLIENTS (w hempie), Co ma piernik do wiatraka?
Patrz wyżej i nie zmuszaj mnie do ponownego tłumaczenia.
To, że nas nie słuchasz i zawsze wiesz lepiej to wiem. Ale, na Boga, nie sądziłem, że Neutrinki też nie słuchasz. Ponc |
Posted: 31 Mar 2003 18:42:47
A po co to stosować dla tych, którzy korzystają z modów we właściwy sposób?
Co to Y:linii to szkoda, że nie załapałeś: to po wejściu powiedzmy 4 userow w czasie np. 3 sekund są bardziej rygorystycznie naliczane PP. Na podobnej zasadzie działa o ile wiem CLONE_CHECK więc dlaczegóż by nie dodać tego do Y:linii? A to jest możliwe po przykładowym zsynchronizowaniu CLONE_CHECK lub
zsynchronizowaniu CLONE_CHECK z &CLIENTS (w hempie), Co ma piernik do wiatraka?
Patrz wyżej i nie zmuszaj mnie do ponownego tłumaczenia.
To, że nas nie słuchasz i zawsze wiesz lepiej to wiem. Ale, na Boga, nie sądziłem, że Neutrinki też nie słuchasz. Słucham, a ściślej czytam uważnie. Uważam, że wasze BOFHowanie jest idiotyczne i żałosne. Ale wiele się od was o irc nauczyłam i pewnie nawet moglibyśmy współpracować gdybyście mną nie pogardzali - jak innymi zresztą. Problem polega na tym, że to WY nie czytacie uważnie tego co piszę. Bo p. Kucharski woli obrażać mnie niż przeczytać uważnie. To jest DYSKUSJA nie wojna i jeśli nie mam racji chcę przeczytać argumenty a nie obelgi. Podobno jesteście dorośli. |
| DOSik |
Posted: 31 Mar 2003 19:29:42
Piszę bardzo prosto...ale Tobie się nie chce uważnie czytać albo sądzisz,
że nie jest to warte uwagi wielkiego p. Kucharskiego. [ciach] Z reguły najprostrze rzeczy są najgenialniejsze.
I znow sie przeceniasz. Czyzby rosl nam platynek-narcyzek? -- Adam "DOSik" P. |
| Tomasz Piłat |
Posted: 31 Mar 2003 19:50:54
Uważam, że wasze BOFHowanie jest idiotyczne i żałosne.
Jesteśmy otwarci na propozycje - naucz naucz nas BOFHować po swojemu, tak żeby nie było idiotycznie, żałośnie etc (śmiesznie może zostać). Ale wiele się od was o irc nauczyłam i pewnie nawet moglibyśmy
współpracować gdybyście mną nie pogardzali - jak innymi zresztą. Niestety, na jedyną współpracę jaką moglibyśmy Ci zaoferować jesteś za brzydka (kryterium estetyczne) i za młoda (kryterium racjonalne). Podobno jesteście dorośli.
Ba, mamy nawet na to *dowody* ;-) Ponc |
| Tomasz Piłat |
Posted: 31 Mar 2003 19:52:55
Uważam, że wasze BOFHowanie jest idiotyczne i żałosne.
Jesteśmy otwarci na propozycje - naucz naucz nas BOFHować po swojemu, tak żeby nie było idiotycznie, żałośnie etc (śmiesznie może zostać). Ale wiele się od was o irc nauczyłam i pewnie nawet moglibyśmy
współpracować gdybyście mną nie pogardzali - jak innymi zresztą. Niestety, na jedyną współpracę, jaką moglibyśmy Ci zaoferować, jesteś za brzydka (kryterium estetyczne) i za młoda (kryterium racjonalne). Podobno jesteście dorośli.
Ba, mamy nawet na to *dowody* ;-) Ponc |
| Thuban Draconis |
Posted: 31 Mar 2003 20:24:50
Niestety, na jedyną współpracę, jaką moglibyśmy Ci zaoferować, jesteś
za brzydka (kryterium estetyczne) Uuu, ładnie to tak w stosunku do, bądź co bądź, damy?;-) |
| amfora |
Posted: 31 Mar 2003 20:19:46
I zacznijmy od tego, że wolalabym umrzeć niż iśc z wami na taką współpracę. Chęć dobra za uczynek staje... (c) Wincenty Kadłubek amf. |
| kya |
Posted: 31 Mar 2003 20:28:20
|
Posted: 31 Mar 2003 20:36:48
za brzydka (kryterium estetyczne) Uuu, ładnie to tak w stosunku do, bądź co bądź, damy?;-) Dla takich jak on słowo dama sprowadza się do: Dlatego ciągle są kawalerami. ;-) |
| Lisu |
Posted: 31 Mar 2003 20:54:47
I zacznijmy od tego, że wolalabym umrzeć niż iśc z wami na taką współpracę.
I pewnie nie ja jedna skoro jesteście tak zdesperowani by publikować na irc ogłoszenia towarzyskie. Czekaj, to niby działa tak - ja napiszę jakiś żart, to się ludzie śmieją a jak napisze to ircop to wszyscy biorą to na poważnie? Zgłosiły się jakieś, które mają "ochotę na koorda"? ;-)
Wiesz, znam jednego ircopa, którego dziewczynie nie można było absolutnie niczego zarzucić jeśli chodzi o wygląd i tę część charakteru, jaką miałem przyjemność poznać. Ba, mamy nawet na to *dowody* ;-)
Nie macie. W tym żarcie Ponckiego chodziło mu zapewne o dokument zwany dowodem i właśnie na pewnej dwuznaczności tego słowa opiera się humor, którym nas uraczył. Jak zwykle jednak popełnił błąd, adresując ten żart do zbyt wąskiej grupy docelowej, mimo że zwracał się do ciebie. |
Posted: 31 Mar 2003 21:15:06
I zacznijmy od tego, że wolalabym umrzeć niż iśc z wami na taką współpracę.
I pewnie nie ja jedna skoro jesteście tak zdesperowani by publikować na irc ogłoszenia towarzyskie. Czekaj, to niby działa tak - ja napiszę jakiś żart, to się ludzie śmieją a jak napisze to ircop to wszyscy biorą to na poważnie? Zgłosiły się jakieś, które mają "ochotę na koorda"? ;-)
Wiesz, znam jednego ircopa, którego dziewczynie nie można było absolutnie niczego zarzucić jeśli chodzi o wygląd i tę część charakteru, jaką miałem przyjemność poznać. http://ircnet.org/operators/ To co widzimy na *.pl to jest patologia więc nie można wszystkich oceniać wg. tego co mamy wątpliwą przyjemność oglądać Wyjątkiem są Nexus i shog, żadna kobieta nie zechcę przemądrzałego despoty chyba, że jakaś naiwna, która łudzi się, że go zmieni. ;-) [ciach] Przyklad dorosłości w sygnaturze. ;-) |
| Tomasz Piłat |
Posted: 31 Mar 2003 21:30:39
Jak zwykle jednak popełnił błąd, adresując ten żart do zbyt wąskiej
grupy docelowej, mimo że zwracał się do ciebie. Nawet star-ałem się rzeczoną grupę poszerzyć ;-) Ponc |
| Tomasz Piłat |
Posted: 1 Kwi 2003 14:05:01
za brzydka (kryterium estetyczne) Uuu, ładnie to tak w stosunku do, bądź co bądź, damy?;-)
Mnie nauczono, że najpierw są ludzie, potem płeć. Nauczono mnie też mówić prawdę, czy jak wolisz "być asertywnym". A jeśli ktoś przykłada wagę do subiektywnych kryteriów estetycznych grupy obcych osób (bo to wspólne zdanie ircoperatorów akurat), to trudno, pozostaje takiemu człowiekowi tylko współczuć i życzyć znalezienia równowagi. Zresztą, gdybyś porównał Platynę z np... Neutrinką, wiedziałbyś o co chodzi :) Ponc |
| Tomasz Piłat |
Posted: 1 Kwi 2003 21:01:45
Dlatego ciągle są kawalerami. ;-)
Nie prawda, bo nie wszyscy. Znowu Twoje informacje są prawdziwe inaczej. Ponc |
Posted: 1 Kwi 2003 22:23:17
Dlatego ciągle są kawalerami. ;-)
Nie prawda, bo nie wszyscy. Znowu Twoje informacje są prawdziwe inaczej. Wskaż mi gdzie napisałam wszyscy. |
| Piotr KUCHARSKI |
Posted: 2 Kwi 2003 00:27:19
również szanowałam Beetha.
O? A za co szanowałaś i co się stało, że przestałaś? p. |
Posted: 2 Kwi 2003 09:32:03
również szanowałam Beetha.
O? A za co szanowałaś i co się stało, że przestałaś? Za co szanowałam Beetha? No więc myślałam, że masz wiedzę i potrafisz dobrze wszystko zorganizować No i wydawało mi się, że masz kilka innych zalet... Ale okazało się, że jestes zwykłym kiddie, który używa IRC nie do rozmowy z ludźmi ale to pokazywania jaki jest wielki, a K:linii nie do zwalczania abuserów ale mszczenia się za urażoną ambicje (nie zaprzeczaj bo nikt się nie spodziewa, że przyznasz mi rację). Nie mówiąc już o Twoim udawanym humanizmie, bo wybacz, ale humanizm opiera sie na czlowieczeństwie i skupia się na człowieku, co za tym idzie aby być humanistą potrzebna jest pewna doza wrażliwości a nie łacińskie sentencje serwowane 14latkom na Twoim przyjaznym kanale... Ty masz wrażliwość mostu kolejowego, nie sądze, żebyś potrafił się zachwycić Etiudą E-dur choć kiedyś byłam o tym przekonana. Zas co do twojej serwerowni - pewnie kiedyś nadejdzie dzień kiedy Cię w końcu z niej wyrzucą bo pomiatanie wszystkimi łącznie z pracownikami naukowymi nie może się skonczyć dobrze nawet dla Ciebie. I mimo, że to tylko IRC to będzie moj szczęśliwy dzień. ;) |
| Piotr Michalak |
Posted: 2 Kwi 2003 10:16:29
I mimo, że to tylko IRC to będzie moj szczęśliwy dzień. ;)
szczesliwy dzien nadejdzie jak zaczniesz sie leczyc : p. |
Posted: 2 Kwi 2003 10:44:05
Zuzanna K. Filutowska napisał:
I mimo, że to tylko IRC to będzie moj szczęśliwy dzień. ;)
szczesliwy dzien nadejdzie jak zaczniesz sie leczyc : Fascynujące...a teraz idź do Neasa po krakersa. |
| stanisław halik |
Posted: 2 Kwi 2003 10:56:59
Fascynujące...a teraz idź do Neasa po krakersa.
jak na razie wszystko wskazuje, ze to jednak Ty masz problemy emocjonalne |
| amfora |
Posted: 2 Kwi 2003 11:08:50
O? A za co szanowałaś i co się stało, że przestałaś?
Za co szanowałam Beetha? [ciach] Może kolejne odcinki tej telenoweli na priv? Miło mi było się dowiedzieć, że ktoś poczynił obserwacje podobne do moich własnych, ale to nie zmienia faktu, że temat przestał się nadawać na grupę. Niech mądrzejsze z was skończy, zanim to zrobi się jeszcze bardziej niesmaczne. amf. |
Posted: 2 Kwi 2003 11:24:46
|
| Grzegorz Sułek |
Posted: 2 Kwi 2003 11:38:57
[ciach]
To kiedy Pani Magister stawia wódkę? ;-) |
| Werter |
Posted: 2 Kwi 2003 11:55:59
szczesliwy dzien nadejdzie jak zaczniesz sie leczyc :
p. |
| amfora |
Posted: 2 Kwi 2003 11:53:09
To kiedy Pani Magister stawia wódkę? ;-) Jak tylko się obronię na drugim kierunku. ;P amf. |
| . 1 . 2 . 3 . 4 . >> |
IRC 1997 (1287/6819)
IRC 1996 (40/70)
IRC 1998 (1616/9432)
IRC 1999 (2192/18464)
IRC 2000 (2115/16374)
IRC 2001 (1921/26742)
IRC 2002 (1440/22336)
IRC 2003 (896/13189)
IRC 2004 (537/7284)
IRC 2005 (116/2483)
IRC 2006 (86/1113)