| Forum IRC / IRC 2000 / Nowy kanał |
| Autor | Wiadomość |
| Dragon newsy |
Posted: 7 Lut 2000 14:25:03
|
| Stukket |
Posted: 6 Mar 2005 19:56:36
|
| januszek |
Posted: 6 Mar 2005 22:37:51
Ew. co zrobić, żeby kanału nie przejęli take-ovnerzy, moj komp
był. wył. a opa prucz mnie i bot`a nie miałby nikt ? Módl się w tej intencji dwa razy dziennie :P j. |
| KrzysiekPP |
Posted: 6 Mar 2005 22:37:55
mam już konto shell i bede chciał postawić na kanale bot`a i wyłącze kompa
to bot będzie cały czas czuwał na kanale? Ew. co zrobić, żeby kanału nie przejęli take-ovnerzy, moj komp był. wył. a opa prucz mnie i bot`a nie miałby nikt ? Najprostszy sposob na kanal bez problemow to wyciagniecie wtyczki z kompa .... |
| kya |
Posted: 7 Mar 2005 00:19:18
Ew. co zrobić, żeby kanału nie przejęli take-ovnerzy
<http://www.irc.pl/takeover <: |
| Dariusz KuliĹski / takeda |
Posted: 7 Mar 2005 00:20:01
Ew. co zrobiÄ, Ĺźeby kanaĹu nie przejÄli take-ovnerzy, moj komp
byĹ. wyĹ. a opa prucz mnie i bot`a nie miaĹby nikt ? MĂłdl siÄ w tej intencji dwa razy dziennie :P albo stworzyÄ kanaĹ na sieci z chanservem. Np. PolNet, DalNet, QuakeNet itp. |
| Konrad Burkowski |
Posted: 7 Mar 2005 11:47:28
Pytanie jest takie. Chcę powoli założyć swój kanał, ale nie wiem czy jak
mam już konto shell i bede chciał postawić na kanale bot`a i wyłącze kompa to bot będzie cały czas czuwał na kanale? Ew. co zrobić, żeby kanału nie przejęli take-ovnerzy, moj komp był. wył. a opa prucz mnie i bot`a nie miałby nikt ? 1. Można założyć kanał szybko? 2. Bot będzie czuwał tak jak go ustawi jego właściciel 3. Nie masz żadnych gwarancji, że w sieci ircnet Twojego kanału nikt nie przejmie. Takie gwarancje dają inne sieci z chanserverm. 4. Nie ma take-ovnerów, są takeovery. 5. Żeby Twój komp był wyłączony i kanał zabezpieczony w jakiś tam sposób przed przejęciem masz kilka możliwości, np.: a) Postawić bota, najlepiej kilka spiętych ze sobą b) Postawić sesję na shellu, najlepiej kilka spiętych ze sobą c) Erm... i to by było chyba wszystko... (IRCnet) 6. Jednak patrząc na Twoje pisanie postów i ewidentny brak wiedzy w tym zakresie, a widać, że nie wiesz co to Google lub jesteś śmierdzącym leniem (w sieci jest mnóstwo stron, na których jest opisane z najdrobniejszymi szczegółami to, o co pytasz) stanowczo ODRADZAM Ci zakładania własnego kanału, stawianie własnych botów, czy korzystania z konta shell. Choć mówią, że człowiek się rozwija całe życie... P.S. Witam o ślicznym poranku :) |
| xec |
Posted: 7 Mar 2005 11:47:40
|
| Mariusz Mazur |
Posted: 7 Mar 2005 14:11:30
[...] Ew. co zrobić, żeby kanału nie przejęli take-ovnerzy <http://www.irc.pl/takeover <: O fiutkach tam piszesz? a jesli abuserem jest kobieta? ; Pomijając formę, to good point. Kya jest seksistką, a ta strona nie jest politically correct. |
| Piotr KUCHARSKI |
Posted: 7 Mar 2005 14:16:44
Pomijając formę, to good point. Kya jest seksistką, a ta strona nie jest
politically correct. Ale że to tłumaczenie, to zauważyliście? p. |
| Mariusz Mazur |
Posted: 7 Mar 2005 18:43:12
politically correct. Ale że to tłumaczenie, to zauważyliście? Chyba nie sugerujesz, że kontekst ma mieć jakiekolwiek przy tego typu oskarżeniach? :) (przeczytałem jakieś dwa akapity) |
| Valwit |
Posted: 8 Mar 2005 01:04:33
Pomijając formę, to good point. Kya jest seksistką, a ta strona nie
jest politically correct. i co z tego? |
| Artur R. Czechowski |
Posted: 8 Mar 2005 10:27:53
politically correct. No, najwyżej do USA nie pojedzie. Nie wiem, czy jest czego żałować : Pozdrawiam Czesiu PS. Dla mnie political corretness oznacza mniej więcej tyle: "powiedz cokolwiek złego na kobiety/mężczyzn/żydów/chrześcijan/cyklistów/masonów/ indian/murzynów/chińczyków a my zabierzemy wszystkie twoje pieniądze". Z tzw. szacunkiem do człowieka nie ma to nic wspólnego : |
| jarbi |
Posted: 8 Mar 2005 17:14:38
Raczej zastanów się, czy znajdziesz ludzi, bo
siedzieć samemu z botem to tak trochę głupio, nie? Zawsze może siedzieć z całym botnetem.. : |
| Lewy |
Posted: 15 Sier 2007 09:06:02
|
| Adam Wysocki |
Posted: 15 Sier 2007 16:15:34
Czemu mimo wejścia na nowy kanał, nie dostaje opa? Czyżby błąd
split mode? +r? |
| Michał "Kaczor" Niemczak |
Posted: 15 Sier 2007 16:15:48
Bo ilość uzyszkodników w CAŁEJ sieci spadła poniżej wartości, po której servery przechodzą w split-mode. Mimo, iż splitu nie ma servery są w split-mode i dlatego nie dostajesz opa. Zwracałem już na ten problem uwagę w innym wątku. Kaczor |
| Jakub Klama |
Posted: 15 Sier 2007 20:00:57
split mode? +r? +r nie ma już w polskim IRCnecie, ale AFAIK opa można było dostać, tylko nie dało się go użyć. |
| Adam Wysocki |
Posted: 16 Sier 2007 13:23:08
split mode? +r?
+r nie ma już w polskim IRCnecie, Ack. ale AFAIK opa można było dostać, tylko nie dało się go użyć.
... ale AFAIK opa można było dostać, tylko nie przy joinie. |
| Lewy |
Posted: 16 Sier 2007 13:23:13
Bo ilość uzyszkodników w CAŁEJ sieci spadła poniżej wartości, po której
servery przechodzą w split-mode. Mimo, iż splitu nie ma servery są w split-mode i dlatego nie dostajesz opa. Zwracałem już na ten problem uwagę w innym wątku. Ale z innego servera można uzyskać opa, więc nie dotyczy to całej sieci. Pozdr |
| Adam Wysocki |
Posted: 19 Sier 2007 02:11:12
Bo ilość uzyszkodników w CAŁEJ sieci spadła poniżej wartości, po której
servery przechodzą w split-mode. Mimo, iż splitu nie ma servery są w split-mode i dlatego nie dostajesz opa. Zwracałem już na ten problem uwagę w innym wątku. Ale z innego servera Z innego *czego*? można uzyskać opa, więc nie dotyczy to całej sieci.
/help /admin |
| Piotr KUCHARSKI |
Posted: 7 Wrz 2007 15:53:02
Splitmode. W nocy spada ilość użytkowników a żaden z polskich ircopów
nie pokwapił się zmienić wartości progowej dla splitów. Żaden z ircopów nie może tego zrobić, a ircadmini dla takiego drobiazgu niechętnie przekompilowują serwer, zostawiając to sobie na później. p. |
| Adam Wysocki |
Posted: 8 Wrz 2007 01:00:05
Żaden z ircopów nie może tego zrobić, a ircadmini dla takiego drobiazgu
niechętnie przekompilowują serwer, zostawiając to sobie na później. Jeżeli permanentny split w ircnecie jest dla ircadminów "drobiazgiem", to dobrze pokazuje to skalę istotności ircd (co zresztą wcale mnie nie dziwi...). |
| Piotr KUCHARSKI |
Posted: 8 Wrz 2007 01:10:25
Żaden z ircopów nie może tego zrobić, a ircadmini dla takiego drobiazgu
niechętnie przekompilowują serwer, zostawiając to sobie na później. Jeżeli permanentny split w ircnecie jest dla ircadminów "drobiazgiem", Ani split nie jest permanentny, ani nie jest aż takim problemem. Jak pisałem, przy najbliższej okazji będzie zmniejszone. to dobrze pokazuje to skalę istotności ircd (co zresztą wcale mnie nie
dziwi...). ? p. |
IRC 1997 (1287/6819)
IRC 1996 (40/70)
IRC 1998 (1616/9432)
IRC 1999 (2192/18464)
IRC 2000 (2115/16374)
IRC 2001 (1921/26742)
IRC 2002 (1440/22336)
IRC 2003 (896/13189)
IRC 2004 (537/7284)
IRC 2005 (116/2483)
IRC 2006 (86/1113)