| Forum IRC / IRC 1999 / TCL |
| << . 1 . 2 . 3 . >> |
| Autor | Wiadomość |
| MonStrum |
Posted: 12 Maj 2001 21:12:55
Chodzi ci o jakiegos idel killera ?
Czy co ? anty-idle.tcl Czy jakos tak odzywa sie jakim textem na kanal co jakis Lepshy bylby OfkorzWORD.tcl. Polecam www.irc.edo.pl (Sfietna stronka) |
| TaKeDa |
Posted: 12 Maj 2001 21:26:49
To ja tak przy okazji..: (nie bede tworzyl nowego tematu..)
Potrzebuje zmusic bota aby o okreslonej porze nadawal na # jakis komunikat ... albo co jakis okreslony czas ..:) Jak ktos cos takiego zna to niech zapoda nazwe ..:) hmm, to nie trodne: bind time - "00 22 * * *" time_noticeonchan proc time_noticeonchan {min hour day month year} { set kanal "#twojkanal" set tekst "Jest godzina: $hour:$min - czas wychodzic z kanalu - cisza nocna :P" puthelp "PRIVMSG $kanal :$tekst" } wartosci "00 22 % % %" oznacza ze ta komeda bedzie wykonywana codziennie o 22:00 informacja jest w formacie: "<minuta <godzina <dzien <miesiac <rok" nie wiem komu sie przyda <rok :P mozna tez podac maski np: "?5 * * * *" spowoduje ze procedura bedzie wywolywana co 10 minut, tzn jak bedzie 5,15,25,35,45,55 minut... "% % % % %" - bedzie wywolywane co minute hmm ale lepiej to zapisac jako: "*" Pozdrawiam. |
| NeXX |
Posted: 12 Maj 2001 22:12:13
hmm, to nie trodne...
No, teraz juz nie .. :) dzieki! -- pozdrawiam = NeXX = ircname : NeXX uin : 115776721 |
| seb |
Posted: 14 Maj 2001 10:46:40
Zamiast tcl-a mozesz po prostu wpisac w konfigu bota rozne serwy dla
kazdego i wtedy bocik bedzie probowal laczyc sie tylko na te ktore ma wpisane ... Po
2 serwy na kazdego powinny zapewnic ci w miare poprawne funkcjonowanie
No tak ale wg mnie ma to pewna wade...jesli padna akurat te dwa serwerki to tracimy bocika na jakis czas...a tak majac skrypt i w konfigu wpisana pelna ilosc serwerow mozemy czuc sie bardziej pewnie ze nasz bot pozostanie na kanale...Dodam ze mam maly kanal i maly botnecik wiec sensowniejsze w moim wypadku jest chyba jednak uzycie skryptu. Ale dzieki za odpowiedz ! pozdro;) S. |
| TaKeDa |
Posted: 14 Maj 2001 16:57:32
Zamiast tcl-a mozesz po prostu wpisac w konfigu bota rozne serwy dla
kazdego i wtedy bocik bedzie probowal laczyc sie tylko na te ktore ma wpisane ... Po
2 serwy na kazdego powinny zapewnic ci w miare poprawne funkcjonowanie
No tak ale wg mnie ma to pewna wade...jesli padna akurat te dwa serwerki to tracimy bocika na jakis czas...a tak majac skrypt i w konfigu wpisana pelna ilosc serwerow mozemy czuc sie bardziej pewnie ze nasz bot pozostanie na kanale...Dodam ze mam maly kanal i maly botnecik wiec sensowniejsze w moim wypadku jest chyba jednak uzycie skryptu. Ale dzieki za odpowiedz ! jak chcesz sie czuc troche bezpieczniejszy, mozesz zalozyc #kanal:*.pl wtedy beda na niego mogli wejsc tylko ludzie z polskich serwerow :) To w pewnym sensie zabezpiecza przed tejkami (i juz nie trzeba sie martwic, aby obstawiac serwery z zachodzu (i wschodu :P)) Pozdr. TaKeDa |
| Piotr Kucharski |
Posted: 14 Maj 2001 17:55:52
jak chcesz sie czuc troche bezpieczniejszy, mozesz zalozyc #kanal:*.pl
wtedy beda na niego mogli wejsc tylko ludzie z polskich serwerow :) Khe, khe, eggheads jakie kształcące. p. |
| Posted: 14 Maj 2001 20:13:26
No tak ale wg mnie ma to pewna wade...jesli padna akurat te dwa serwerki to tracimy bocika na jakis czas...a tak majac skrypt i w konfigu wpisana pelna ilosc serwerow mozemy czuc sie bardziej pewnie ze nasz bot pozostanie na kanale...Dodam ze mam maly kanal i maly botnecik wiec sensowniejsze w moim wypadku jest chyba jednak uzycie skryptu. Ale dzieki za odpowiedz ! najczesciej to jest tak ze serwerek raczej nie pada a odlacza sie od reszty (tzw. split) i nawet jak bot tam siedzi to nie wylazi z kanalu tylko wisi :D To tez jest swojego rodzaju zabezpieczenie przed tejkiem. Najlepiej byloby miec na wszystkich serwerach boty ale to niestety nielegalne ;) pozdro;)
S. Tez pozdrawiam K. |
|
| TaKeDa |
Posted: 14 Maj 2001 20:42:59
wtedy beda na niego mogli wejsc tylko ludzie z polskich serwerow :) Khe, khe, eggheads jakie kształcące. no prosze, pan Beeth, nawet na grupie od eggdropa siedzi... :PP Hmm ciekawe jest ze nie duzo osob o tym wie (mowie tu o maskach), w kazdym razie b. malo osob to uzywa. Pozdr. |
| Piotr Kucharski |
Posted: 15 Maj 2001 09:50:49
wtedy beda na niego mogli wejsc tylko ludzie z polskich serwerow :) Khe, khe, eggheads jakie kształcące. no prosze, pan Beeth, nawet na grupie od eggdropa siedzi... :PP Nie siedzę. Agenci mi donieśli, że się o takie proste rzeczy pytasz ;p Hmm ciekawe jest ze nie duzo osob o tym wie (mowie tu o maskach), w
kazdym razie b. malo osob to uzywa. Widocznie nie chcą ;) p. |
| TaKeDa |
Posted: 15 Maj 2001 16:24:37
wtedy beda na niego mogli wejsc tylko ludzie z polskich serwerow :) Khe, khe, eggheads jakie kształcące. no prosze, pan Beeth, nawet na grupie od eggdropa siedzi... :PP Nie siedzę. Agenci mi donieśli, że się o takie proste rzeczy pytasz ;p hmm... mozesz mi pokmazac jakies zrodlo gdzie o tym pisze? W ciagu 5 lat na to jakos nie trafilem Hmm ciekawe jest ze nie duzo osob o tym wie (mowie tu o maskach), w
kazdym razie b. malo osob to uzywa. Widocznie nie chcą ;) albo nie wiedza, tak jak ja nie wiedzialem. Pozdr. TaKeDa |
| Piotr Kucharski |
Posted: 15 Maj 2001 19:37:17
hmm... mozesz mi pokmazac jakies zrodlo gdzie o tym pisze?
no, na pewno jest w nowym rfc W ciagu 5 lat na to jakos nie trafilem
hm, to jest od 2.9.3, czyli od 23 lipca 1997 p. |
| Tomasz Piłat |
Posted: 15 Maj 2001 19:52:07
hmm... mozesz mi pokmazac jakies zrodlo gdzie o tym pisze? W RFC *jest napisane*. Poncki |
| TaKeDa |
Posted: 15 Maj 2001 19:54:48
hmm... mozesz mi pokmazac jakies zrodlo gdzie o tym pisze?
no, na pewno jest w nowym rfc W ciagu 5 lat na to jakos nie trafilem
hehe poprawka, ja wlasciwie mialem dostep do inetu od 1995 (chyba) wiec to wiecej niz 5 :) hm, to jest od 2.9.3, czyli od 23 lipca 1997
hmm gdzie mozna rfc znalezc? Pozdr. |
| TaKeDa |
Posted: 15 Maj 2001 20:01:15
hmm... mozesz mi pokmazac jakies zrodlo gdzie o tym pisze? W RFC *jest napisane*. moglbys mi z laski swojej napisac gdzie takie rfc znajde? aktualnie to po numerkach nie znajde ... Nie ma jakiejs wyszukiwarki ze podaje sie protokol, i pokazuje wszystkie rfc dotyczace niego? p. TaKeDa |
| Tomasz Piłat |
Posted: 15 Maj 2001 21:01:48
moglbys mi z laski swojej napisac gdzie takie rfc znajde?
W internecie. aktualnie to po numerkach nie znajde ...
A kto mówi, że po numerkach? Nie ma jakiejs wyszukiwarki ze podaje sie protokol, i pokazuje
wszystkie rfc dotyczace niego? Jest. Zmarnowałeś te 5 lat... Poncki PS. http://the.rfceditor.org/rfc.html |
| TaKeDa |
Posted: 15 Maj 2001 21:12:47
moglbys mi z laski swojej napisac gdzie takie rfc znajde?
W internecie. naprawde? nie wiedzialem : aktualnie to po numerkach nie znajde ...
A kto mówi, że po numerkach? no ja do tej pory nie znalem innego sposobu Nie ma jakiejs wyszukiwarki ze podaje sie protokol, i pokazuje
wszystkie rfc dotyczace niego? Jest. Zmarnowałeś te 5 lat... szczerze mowiac tak... jak laczylem sie przez 0202122, to nie bylem za czesto, ale teraz to nadrabiam :P thx. Pozdrawiam. |
| Łukasz J. Mozer |
Posted: 16 Maj 2001 18:43:46
hmm gdzie mozna rfc znalezc?
ftp.uu.net/inet/rfc Jak masz slacka masz komendę ftp-rfc [#] [-index] |
| Neo |
Posted: 25 Sier 2002 22:39:36
|
| Dariusz Kulinski / TaKeDa |
Posted: 26 Sier 2002 02:54:07
skad moge dostać tcl-ke ktora wita na kanale osoby na notice, ale
zeby mozna bylo ustawic na kazdym kanale na ktorym siedzi bot inne powitanie:P, indywidualne ustawienie dla kazdego kanalu. Bloodman kiedys cos takiego napisal, jak chcesz to napsiz na priv to Ci wysle mam tez bardziej rozbudowany skrypt o nazwie lukeGreet.tcl napisany przez innego znajomego (nie testowalem, ale powinien dzialac jak nalezy) |
| Arden |
Posted: 25 Sier 2002 06:15:12
skad moge dostać tcl-ke ktora wita na kanale osoby na notice, ale zeby
mozna bylo ustawic na kazdym kanale na ktorym siedzi bot inne powitanie:P,
indywidualne ustawienie dla kazdego kanalu. Taka tclke masz tu http://www.shell.infomark.com.pl/~rigina/tclki/info.tcl . A. |
| Bartek |
Posted: 28 Sier 2002 23:41:16
haha, to wy zaśmiecacie grupe swoimi głupimi komentarzami, trywialne, czy
ty wogóle wiesz co znaczy to słowo czy przeczytałeś je w jakimś pedalskim
piśmie? lubisz czytac pedalskie pisma, ze wiez jakich tam slow sie uzywa? [niemam nic do tego, ty tez nie powinienes miec w stosunku do innych.] a tak wogule to zgadzam sie z przedmowca:-) p.s. ccccyyytttoowwwaaaniiiee! przyjacielu... B. |
| Neo |
Posted: 24 Wrz 2002 11:46:33
|
| tjam |
Posted: 24 Wrz 2002 22:46:12
gdzie moge znalesc tclke zeby zmieniala nick botowi co jakis czas?
najlepiej zeby mozna bylo wpisac liste nickow ktore ma urzywac mam eggdropa1.6.10 Chyba nie ma takiej tclki - w kazdym razie nie spotkalem sie z taka :] Wiem ze sa tclki to recznej zmiany nicka botkowi . Jakby co to napisz maila - podam ci skad sciagnac ;) |
| Dariusz Kulinski / TaKeDa |
Posted: 25 Wrz 2002 02:43:59
gdzie moge znalesc tclke zeby zmieniala nick botowi co jakis czas?
najlepiej zeby mozna bylo wpisac liste nickow ktore ma urzywac mam eggdropa1.6.10 Mozesz sprobwac ponizszy kod, nie testowalem jezeli bedzie jakis bug to daj znac. (aha, bot zmienia zmienne nick oraz altnick. altnick to pierwsze 8 (lub mniej) znakow nicka i losowa cyfra od 0-9) --- cut - here --- namespace eval nickchange { ;# nie ruszac variable Main ;# j.w. variable Dyn ;# j.w. #nicki set Main(nicks) [list "nick1" "nick2" "nick3" "itd"] #czas w minutach set Main(time) 60 #nie zmieniac ponizej #wlaczamy keep-nick (bot bedzie probowal #trzymac ustawiony nick) set ::keep-nick 1 #zapamietujemy dlugosc listy set Dyn(len) [llength $Main(nicks)] proc timer_check {} { variable Dyn variable Main if {![info exists Dyn(num)] || $Dyn(num) = $Dyn(len)} {set Dyn(num) 0} set ::nick [lindex $Main(nicks) $Dyn(num)] set ::altnick "[string range $::nick 0 7]?" timer $Main(time) [namespace current]::timer_check } timer $Main(time) [namespace current]::timer_check #nickchange } --- cut - here --- |
| -= Onex =- |
Posted: 31 Lip 2003 10:22:07
|
| Sebastian Woźniak |
Posted: 31 Lip 2003 11:44:33
Mam problem z napisaniem takiej jednej tclki.. Wiecie moze jak zrobic (jaka
komenda) , aby ta tclka usuwala jakas linijke z pliku ?? tcl-command wie na 100 % ;-) |
| surgeon |
Posted: 31 Lip 2003 11:51:03
Mam problem z napisaniem takiej jednej tclki.. Wiecie moze jak
zrobic (jaka komenda) , aby ta tclka usuwala jakas linijke z pliku ?? tcl-command wie na 100 % ;-) Bzdura. |
| Neas |
Posted: 31 Lip 2003 12:37:44
komenda) , aby ta tclka usuwala jakas linijke z pliku ?? http://www.tcl.tk/man/tcl8.4/TclCmd/contents.htm |
| Dariusz Kuliński / TaKeDa |
Posted: 31 Lip 2003 17:35:26
komenda) , aby ta tclka usuwala jakas linijke z pliku ?? Zależy co chcesz dokładnie zrobić, to jedno z rozwiązań: #odczytujemy plik.txt do zmiennej plik set if [open "plik.txt" "r"] #zapisujemy plik do zmiennej jako lista, oddziela elementy set plik [split [read $if] " "] close $if #usuwamy linię set linia 5 ;# linie są liczone od 0 więc jest to 6ta linia set plik [lreplace $plik $linia $linia] #zapisujemy zmieniony plik set of [open "plik.txt" "w"] puts -nonewline $of [join $plik " "] close $of |
| -= Onex =- |
Posted: 1 Sier 2003 06:52:44
|
| << . 1 . 2 . 3 . >> |
IRC 1997 (1287/6819)
IRC 1996 (40/70)
IRC 1998 (1616/9432)
IRC 1999 (2192/18464)
IRC 2000 (2115/16374)
IRC 2001 (1921/26742)
IRC 2002 (1440/22336)
IRC 2003 (896/13189)