| Forum IRC / IRC 1998 / Split |
| . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >> |
| Autor | Wiadomość |
| Tomasz D. |
Posted: 20 Cze 1998 12:57:33
|
| sufA |
Posted: 20 Cze 1998 14:51:05
Jak mozna wywolac splita np. miedzy warszawa z poznaniem ?
Wiem ze to troche lamerskie pytanie, ale staramy sie odzyskac nasz kanal. nalezy wejsc na #splitownia lub go zalozyc i tam napisac polecenie : /splicie zrob sie <server <server prosze __ signature | jacek sufin construction | http://sufa.home.ml.org |
| Easy_R |
Posted: 20 Cze 1998 15:38:17
Jak mozna wywolac splita np. miedzy warszawa z poznaniem ? Wiem ze to troche lamerskie pytanie, ale staramy sie odzyskac nasz kanal. Proste, walnij z lacza 100MB pinga w warszawa.irc.pl lub poznan.irc.pl i splitna :) |
| Maciek Kroenke |
Posted: 20 Cze 1998 17:41:49
|
| ^kate^ |
Posted: 20 Cze 1998 23:24:04
nalezy wejsc na #splitownia lub go zalozyc i tam napisac polecenie : /splicie zrob sie <server <server prosze zapomniales dodac: a spelnie twoje trzy zyczenia... kate |
| Piotr Majka |
Posted: 21 Cze 1998 21:18:53
eee tam najprosciej tak:
/quote quit warszawa.irc.pl poznan.irc.pl odlaczy poznan od warszawy połucz się lame komend * zanim tu coś napiszesz - a nie czas tracisz na kopanie mnie z stołecznego kanału - i tak tam wejdę kiedy zechcę : /squit a nie /quit |
| Maciek Kroenke |
Posted: 21 Cze 1998 23:09:23
eee tam najprosciej tak: /quote quit warszawa.irc.pl poznan.irc.pl odlaczy poznan od warszawy połucz się lame komend * zanim tu coś napiszesz /quote quit z tego co wiem dziala nie tylko dla * - a nie czas tracisz na kopanie mnie z stołecznego kanału - i tak tam wejdę kiedy zechcę :
hmmmm ,a to ciekawe bo nie mam cie na shicie chyba ze masz adres jakiegos lame xxx bota /squit a nie /quit
zalezy do czego ma sluzyc --
Charvel |
| Piotr Majka |
Posted: 22 Cze 1998 08:33:20
/quote quit z tego co wiem dziala nie tylko dla *
pewnie - bo działa na każdego hmmmm ,a to ciekawe bo nie mam cie na shicie chyba ze masz adres
jakiegos lame xxx bota no mam, tylko ten bot NIGDY nie wszedł na ten kanał, o co spytaj nieco starszych bywalców kanału na którym siedzisz /squit a nie /quit
zalezy do czego ma sluzyc Mowa była o rozłączaniu serwerów ircowych - więc squit a nie quit |
| Maciek Kroenke |
Posted: 22 Cze 1998 17:44:23
/quote quit z tego co wiem dziala nie tylko dla *
pewnie - bo działa na każdego no wiec wlasnie.. hmmmm ,a to ciekawe bo nie mam cie na shicie chyba ze masz adres
jakiegos lame xxx bota no mam, tylko ten bot NIGDY nie wszedł na ten kanał, o co spytaj nieco starszych bywalców kanału na którym siedzisz sprawdzilem shita. przykro mi ale cie tam nie mam :) /squit a nie /quit
zalezy do czego ma sluzyc Mowa była o rozłączaniu serwerów ircowych - więc squit a nie quit coz mozna o kilku rzeczach naraz :) ----------------------------------------------------------------- (__) IRC: KeFiR IRL: Maciek Kroenke /-------/ http://kefir.2slo.waw.pl / | || #warszawa #slonce * ||----|| |
| Piotr Majka |
Posted: 22 Cze 1998 20:03:41
coz , napisalby /quote quit i by sie przekonal ze jest lame i tyle :)
lame to nie ten kto nie zna wszystkich komend, a raczej ten kto nie potrafi udzielić dobrze odpowiedzi, bšdz robi z kogos osła, sam nim będšc. hmmmmmm mozliwe ze kumpel dodal cie do mnie do shita ,a potem zdjal przy
probie przejecia wawy Hahahaha - charvel przejmujšcy wawę - cofnij się jakies 2 lata wstecz - to może uwierze - teraz już nie :) nie bylo mnie wtedy wiec nie wnikam . wiem ze mi tylko dodawal i
zdejmowal potem pare osob z shita. fajnych masz kumpli :) tu Ci kogos wpisał na shita, tam kogos kopnšł z Twojej sesji..a co tam moge kogos poprosic skoro masz taka ochote :)
wiesz, tak sie składa, że mogę wejć i sam się wykopać :) i nie wnikaj jak to zalezy co rozumiesz przez dlugo :)
ale musze przyznac ze siedzie nie za dlugo ,jednak dluzej od paru innych mam na mysl 2 lata kiedy to kanał ten, to góra 10-15 osób, nie to co teraz - btw: gratuluje rozrostu mozna i rfc od razu przytoczyc :)
No pewnie i na tym moglibysmy retorycznie skończyć dyskusje bo masz mnie prawo wywalić za nic :O |
| Maciek Kroenke |
Posted: 22 Cze 1998 23:49:03
Hahahaha - charvel przejmujšcy wawę - cofnij się jakies 2 lata wstecz - to
może uwierze - teraz już nie :) cofam sie i widze ze nie jestem na #warszawie :) nie bylo mnie wtedy wiec nie wnikam . wiem ze mi tylko dodawal i
zdejmowal potem pare osob z shita. fajnych masz kumpli :) tu Ci kogos wpisał na shita, tam kogos kopnšł z Twojej sesji..a co tam (przez su- kefir wiec taki kumpel) dodawal mi kogos do shita. z reszta niewzne moge kogos poprosic skoro masz taka ochote :)
wiesz, tak sie składa, że mogę wejć i sam się wykopać :) i nie wnikaj jak nie wnikam i geratuluje :) to zalezy co rozumiesz przez dlugo :)
ale musze przyznac ze siedzie nie za dlugo ,jednak dluzej od paru innych mam na mysl 2 lata kiedy to kanał ten, to góra 10-15 osób, nie to co teraz - btw: gratuluje rozrostu dziekuje a,le gratulacje zdecydowanie nie ja powinienem przyjmowac :) mozna i rfc od razu przytoczyc :)
No pewnie i na tym moglibysmy retorycznie skończyć dyskusje bo masz mnie prawo wywalić za nic :O Jezsetm za i przepraszma za ostatnie slowo. Na koniec podkreslam tylko ze nie wywalam i nie bede wywalac , chyba ze za jaskies idiotyzmy ktorych sie raczej z twojej strony nie moge spodzewac :) Zaprazam w dowolnym momencie.. napewno nie bedzie zadnego /bk. 3maj sie ----------------------------------------------------------------- (__) IRC: KeFiR IRL: Maciek Kroenke /-------/ http://kefir.2slo.waw.pl / | || #warszawa #slonce * ||----|| |
| Wojtek Kaniewski |
Posted: 29 Sty 1999 13:56:14
|
| Przemyslaw Maciuszko |
Posted: 29 Sty 1999 16:49:44
czyżby split był wywołany z pomocą ciemnej strony mocy? ;))
zamach na główną siedzibę hub.irc.pl ? :) Admin PDi O/Bydgoszcz UIN 2346832 +48 601 869944 |
| Wojtek Kaniewski |
Posted: 29 Sty 1999 17:05:28
czyżby split był wywołany z pomocą ciemnej strony mocy? ;))
zamach na główną siedzibę hub.irc.pl ? :) na serwerach irc zaczynają, a skończą na stanach zjednoczonych ;)) -- |
| Karol Makowski |
Posted: 29 Sty 1999 17:30:18
|
| Adam Gołębiowski |
Posted: 20 Mar 2000 20:31:02
|
| Adam Gołębiowski |
Posted: 20 Mar 2000 20:40:59
|
| zack |
Posted: 21 Mar 2000 08:42:25
juz koniec...
Taaa , a bylo tak zielono co chwila ;))) Pozdrawiam zacq |
| GooS |
Posted: 21 Mar 2000 12:48:36
mamy split, ciekawe tylko na jak dlugo
jakos go w ogole nie widze... |
| Pawel Fidler |
Posted: 6 Kwi 2000 08:21:58
juz koniec... Taaa , a bylo tak zielono co chwila ;))) a bociek nie sciagnal +i z kanalu :))) cmok w krok ;-) filek |
| Jarek & Darek Sionek |
Posted: 9 Sier 2000 20:22:10
|
| Argail |
Posted: 10 Sier 2000 08:46:48
A po przeglosowaniu zmienic status tej grupy na moderowana, zeby nikt nie
smial psuc dobrego samopoczucia i spelniania dziejowej misji Brezniewow polskiego IRC-netu. szomiz Ech .... Kolejny oszołom , ilu jeszcze ..... |
| Piotr Pazola |
Posted: 10 Sier 2000 09:24:49
|
| Marek Pierog |
Posted: 10 Sier 2000 09:20:18
|
| iZiR |
Posted: 10 Sier 2000 10:36:14
Jak narazie jest niestety "O IRC w Polsce" nie "O IrcNet w polsce".
Wiec rownie dobrze mozna mowic o DalNet, UnderNet i bog wie czym jeszcze Dalnet i Undernet nie maja serverow irc w Polsce. izir |
| Marek Pierog |
Posted: 10 Sier 2000 12:28:11
Wiec rownie dobrze mozna mowic o DalNet, UnderNet i bog wie czym jeszcze iZiR Dalnet i Undernet nie maja serverow irc w Polsce. Maja uzytkownikow w polsce |
| Marek Pierog |
Posted: 10 Sier 2000 12:39:34
Wiec rownie dobrze mozna mowic o DalNet, UnderNet i bog wie czym jeszcze Miros/law Ale czemu tak głupio i marudnie... Czemu? Po poraz kolejny ktos zadeje pytania wymagajace conajmniej mozliwosci wrozbity. "Cos mi nie dziala". Zupelnie jak bym na pl.comp.www zaczal dyskusje mowiac ze mam strone i jak ja wlaczam to "cos mi nie dziala" Pomogl bys w tej sytuacji? Watpie. IRC ma ta specyfike ze jest podzielony na sieci. 4 naprawde duze i kilkaset malych. Kazdy ma wolny wybor w jakiej chce przebywac. Grupa ma wyrazna tematyke O IRC w polsce. Rozumiem ze dla niektorych synonimem polskie irc jest ircnet, lecz jest to stwierdzenie mijajace sie z prawda. |
| Wojtek Kaniewski |
Posted: 10 Sier 2000 15:00:24
Rozumiem ze dla niektorych synonimem polskie
irc jest ircnet, lecz jest to stwierdzenie mijajace sie z prawda. dla większości. jak dla mnie, wystarczy ;) |
| Plenti |
Posted: 10 Sier 2000 17:55:47
Rozumiem ze dla niektorych synonimem polskie
irc jest ircnet, lecz jest to stwierdzenie mijajace sie z prawda. Skoro rozumiesz to czemu udajesz ze nei rozumiesz jezeli przyznajesz ze jest synonimem to nim jest a jezeli niem jest to stwierdzenie jest prawdziwe a nie mijajace sie z prawda Wszystkie pytania typu serwery irc? czemu jest split? czemu mam klina? bezproblemowo doczekuja sie wlasciwej odpowiedzi, jedyne zamieszanie jakie jest nimi spowodowane to to ze (niewielka) grupka uzytkownikow pl.irc chcialaby zeby ta grupa nie byla synonimem ircnetu, i z uporem maniaka przy kazdej mozliwej okazji dopomina sie zmiany w sposobie myslenia uzytkownikow. Mysle ze jest tylko jeden sposob aby to zmienic, wystarczy stworzyc siec irc na tyle duza iz jej uzytkownicy beda stanowili dominujaca grupe uzywkownikow pl.irc a poki tak nie jest no coz moze pogodzmy sie z faktem ze jestesmy tu gosciem plenti |
| Rafal Maksymowicz KON |
Posted: 14 Sier 2000 17:12:26
Dalnet i Undernet nie maja serverow irc w Polsce.
izir Undernet ... juz pracuje nad tym :)) i moze bedzie :) dalnetem sie eni interesuje :) -- Rafal Maksymowicz ( KON - irc.pl/undernet.org/galaxynet.org ) |
| . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >> |
IRC 1997 (1287/6819)
IRC 1996 (40/70)
IRC 1998 (1616/9432)
IRC 1999 (2192/18464)
IRC 2000 (2115/16374)
IRC 2001 (1921/26742)
IRC 2002 (1440/22336)
IRC 2003 (896/13189)
IRC 2004 (537/7284)
IRC 2005 (116/2483)
IRC 2006 (86/1113)